BSS GeuzenBloas 2019 THE FINAL SHOW

Het kapellenfestival van Utrecht werdt gehouden op 11 mei 2019

 

Dit kapellen festival is georganiseerd door De Boere Soulstampers met de samenwerking van CV de Geuzen en Jeugdvereniging Geuzenwijk

 

Deelnemende Kapelleninformatie aanvragen BSSGB

Een waardig en vooral “end of an era” 

 

BSS GeuzenBlaos The Final Show was een groot succes waarbij de Soulstampers samen met vrienden, familie, kennissen, oud-Soulstampers en getalenteerde muzikanten uit het hele land een waardig afscheid hebben kunnen nemen van de wereld van Dweilorkesten.

De komende dagen zullen we foto’s en video’s op onze pagina plaatsen. Heb je zelf ook wat mooie plaatjes of opnames? Delen en taggen maar!

Deze avond was niet mogelijk zonder de inzet van velen, dus onze dank en waardering gaat uit naar allen die een bijdrage hebben geleverd om onze Final Show tot een klapstuk te maken. In het bijzonder bedanken wij Ruud Neerings voor het verzorgen van licht en geluid, en Freek Links en Marco Lobeek voor de audio/visuele ondersteuning en registratie tijdens ons laatste feestje.

We zijn overdonderd door het aantal belangstellenden die naar Utrecht zijn afgereisd om onze Final Show te kunnen bijwonen. We hopen dat jullie er net zo van hebben genoten als wij, hartelijk dank voor jullie komst!

Zoals eerder aangegeven hebben we nog een aantal optredens te gaan! Houdt onze agenda op deze Facebook pagina in de gaten zodat je kunt zien waar wij onze laatste setjes zullen spelen voordat we onze zwart-witte Soulstappers definitief in de kast zetten.

Namens alle Soulstampers, bedankt!

Deelgenomen kapellen

Onderstaand de kapellen die stuk voor stuk een geweldig optreden hebben gegeven tijdens de BSS The Final..

Brulkikkers

Blaaskapel De Brulkikkers is al sinds 1977 een bekend gezicht in Utrecht en de verre omstreken. Door de jaren heen hebben ze een eigen sound en repertoire opgebouwd. Onder het motto ” zonder drank geen klank” maken ze overal een feestje van en hebben ze vooral plezier in het maken van een lekker stuk muziek.

De Boere Soulstampers

De Soulstampers zijn jarenlang een begrip geweest in Dweilorkestenland en daarbuiten, en hebben zich met hart en ziel ingezet om eigentijdse en onderscheidende muzikale optredens te verzorgen. Dit heeft ons veel mooie herinneringen gebracht waar we trots op terug kunnen kijken!

Music for All

Music for all is een club die nog 4 jaren jong is. Waar jong en oud in speelt. De jongste is 17 jaar en de oudste is op dit moment onderweg naar de 84 jaar.

Ons doel is dan ook music te maken voor iedereen, daar komt ook de naam Music for All vandaan. We zijn in de afgelopen 4 jaar op verschillende plekken in het land al te vinden geweest.

Feestbende

Ruim 16 jaar vriendschap is de drijfveer om op een meer dan gepaste wijze afscheid te komen nemen van deze fenomenen binnen dweilorkestenland.

Niks staat voor ons de wereldreis vanuit Cromvoirt in de weg om onze bijdrage te komen leveren in het pittoreske Utrecht.

Speciaal voor deze avond hebben wij getracht om wat extra danspasje toe te voegen en een enkel nieuw nummertje welke bij eenieder de heupen zullen losgooien. Al zijn de pasjes uiteraard geen garantie tijdens ons optreden.

Onze “brede” bezetting waarbij 1 vrouw de 25 godenzonen in het gareel probeert te houden gaat gegarandeerd bijdragen aan een extra stuk feest element.

Wij hopen jullie allemaal te mogen begroeten voor aan het podium met soepele heupen, dansschoenen en gesmeerde kelen want feest vier je niet alleen maar deel je met iedereen!!

Roodneuzen

Wij van UFO de Roodneuzen zijn een groep van 14 muzikanten die gezelligheid en muzikaliteit hoog in het vaandel hebben staan.

Wij zijn het hele jaar door te vinden tijdens feesten en partijen maar ook de avondvierdaagse voorzien wij van onze gezellige muzikale klanken.

Tijdens carnaval zijn wij in Utrecht maar vooral in Kruikenstad te vinden.

Dit jaar hebben wij ons 40-jarig bestaan wat wij reeds o.a. met jullie met een topfeest hebben gevierd.

Wij hopen dat dit Soulstampers (afscheids)feestje voor jullie onvergetelijk wordt en jullie hier nog aan terug zullen denken zoals wij ook aan jullie zullen denken.

Notenkrakers

Sinds de oprichting op 19 maart 1981 zijn “De Notenkrakers” samen.

Begonnen als jeugdorkest heeft de louter uit mannen bestaande blaasband zich gedurende de afgelopen 38 jaar ontwikkeld tot een veelgevraagd allround feest-,dweil-,en showorkest. Op festivals bedrijfsfeesten,bruiloften en andere evenementen zijn zij graag geziene gasten, die een spectaculaire muzikale bijdrage leveren aan het slagen van het festijn. De “liefde voor muziek”gecombineerd met de eigentijdse, maar herkenbare muziekkeuze en het nodige gevoel voor entertainment, hebben grote waardering bij het publiek gebracht.

Blaaskinkels

Boerenkapel de Blaaskinkels is opgericht in 1973 en sinds de oprichting zijn wij te vinden op braderieën, jaarmarkten, feesten en partijen en natuurlijk tijdens de carnaval!

Diezeblaozers

Opgericht in 2011, na het einde van blaaskapel de Jeugdbende. Is er een doorstart gemaakt van meerendeel dezelfde muzikanten van toen én wat nieuwe aanwas. 4 jaar na dato, spelen we onze series door het hele land. Van Groenlo tot Zevenbergen. Overal proberen wij een goede set muziek neer te zetten, voor het publiek maar ook voor medemuzikanten.

Bar Gebeure

Sinds de oprichting op 19 maart 1981 zijn “De Notenkrakers” samen.

Begonnen als jeugdorkest heeft de louter uit mannen bestaande blaasband zich gedurende de afgelopen 38 jaar ontwikkeld tot een veelgevraagd allround feest-,dweil-,en showorkest. Op festivals bedrijfsfeesten,bruiloften en andere evenementen zijn zij graag geziene gasten, die een spectaculaire muzikale bijdrage leveren aan het slagen van het festijn. De “liefde voor muziek”gecombineerd met de eigentijdse, maar herkenbare muziekkeuze en het nodige gevoel voor entertainment, hebben grote waardering bij het publiek gebracht.

De Gespleten Klomp

‘De Klomp’, bestaande uit 20 muzikanten, is een graag geziene kapel tijdens festivals, braderieën, bedrijfsfeesten, evenementen, maar om het dak eraf te blazen tijdens een bruiloft of verjaardagsfeest daar is ‘De Klomp ‘prima voor inzetbaar.. Kortom, geen enkel feest is een feest als ‘De Gespleten Klomp’ niet langs is geweest!

Ons repertoire is vrij variërend qua style….niets is voor ons onmogelijk. Wij brengen uiteraard carnavalskrakers, maar ook een wals….of een heerlijke dixieland nummertje. Of helemaal uit je dak kunnen gaan wanneer ons slagwerk start met Zuid-Amerikaans met aansluitend een vet, Zuid-Amerikaans nummertje!!!

Aansluitend willen wij uitspreken het heel erg jammer te vinden dat een kapel zoals De Boeresoulstampers het toneel zal gaan verlaten, de muziekwereld verliest hiermee 1 van haar toppers! De Boeresoulstampers dankjulliewel!

Kap Nah

Dweilorkest Kap Nâh Den Haag In 1997 is dweilorkest Kap Nâh ontstaan uit de Haagse muziekvereniging Sint Jacob en telt in totaal 12 leden. Kap Nâh is een hechte club muzikanten waarbij gezelligheid en muzikaliteit samen, hoog in het vaandel staat. Dweilorkest Kap Nâh heeft zich in de jaren ontwikkeld tot een veelzijdig orkest met een zeer uitgebreid en uiteenlopend repertoire. Met Hollandse meezingers en hedendaagse popmuziek wordt er van iedere festiviteit een feest gemaakt. Op verschillende festivals door het gehele land kunt u het orkest tegen komen en met de carnaval zakt Kap Nâh af richting het Brabantse land, waar ze ook al vele jaren een graag geziene gast zijn.

Dansgarde De GEUZERINNEN

De Geuzerinnen geven elk jaar een spetterend optreden waar altijd hard voor is getraind. Ook dit jaar zijn ze weer van de partij om hun kunnen te laten zien.

Het BSSGB Evenementen Team

Onderstaand de organiserende clubs van het jaarlijkse BSSGB evenement.

De Boere Soulstampers 

timmeren muzikaal al lange tijd aan de weg en organiseren het BSSGB voor de 7e keer. De Boere Soulstampers zijn 43 jaar geleden begonnen als een hechte muzikale vriendengroep die, naast het spelen in een goed ge-oliede fanfare, ook eens leuke swingende muziek wilde maken in een wat meer feestelijke sfeer. Jarenlang zijn ze een icoon geweest in dweilorkestenland vanwege hun eigentijdse arrangementen en uitgesproken kledingstijl mét onmiskenbare zwart-witte schoenen. 

De muziekkeuze varieert van carnavalesk en feestelijk, tot golden oldies en hippe nederpop.

Bezoek de website

Carnavals vereniging De Geuzen

Vanuit de jeugdvereniging Geuzenwijk werd in 1969 de afdeling carnaval onder de naam de Geuzen opgericht.  Een terugblik ziet dat in 1972 de carnavalsvereniging pas echt van de grond kwam, met het organiseren van het eerste “Hoedjes en Neuzenbal” een naam die daarna nog vele jaren als terugkerend carnavalsfeest bleef gehandhaafd . 

Jeugd- en Ontspanningsvereniging Geuzenwijk, is een vereniging met een gevarieerd programma van activiteiten voor jeugd t/m senioren.

Bezoek de Website